Wat doen jullie bij Spinam?

Een veelgehoorde vraag. We doen veel met onderwijsproducten, zoals op onze website te lezen is. Minder bekend is dat Spinam ook een uitgever is. Veel titels hebben we nog niet uitgegeven, maar in 2017 gaat daar verandering in komen. Een verslag van onze redacteur.

De afgelopen maand zijn wij bij Spinam bezig geweest met het ontwikkelen van ons eerste werkboek: Werkboek 3×3 Evalueren. Mij werd gevraagd over dit proces een blog te schrijven. Nu is dit mijn eerste blog voor Spinam en nu ik er zo over nadenk, is dit zelfs mijn eerste blog ooit. Best spannend voor mij dus. Er komt gelijk een aantal vragen in mij op:

  1. Hoe schrijf ik eigenlijk?
  2. Is mijn tekst leuk en informatief?

Ik heb gelukkig wel een onderwerp, dus daar hoef ik niet over na te denken, dat scheelt.

Het eerste werkboek van Spinam gaat over leren evalueren – kort en krachtig, maar vooral ook overzichtelijk evalueren. Als u met heel veel mensen gaat evalueren, kunt u zomaar een lijst van 1200 punten krijgen. Zo’n lijst is niet goed na te lezen en bovendien heeft u er niet zoveel aan, aangezien de meeste mensen snel voor de quick wins gaan. Wat echt moet veranderen is met zoveel punten moeilijk te vinden.

Met onze manier van evalueren beperkt u zich tot maximaal 9 punten. Lekker makkelijk en overzichtelijk. Daarnaast worden de echte pijnpunten van het project in beeld gebracht. Het werkboek is voorzien van tips en leert u hoe u een goede 3×3 evaluatie kunt uitvoeren en zelfs hoe u verschillende evaluaties weer kunt samenvoegen tot één grote 3×3 evaluatie met nog steeds maar maximaal 9 punten. Hoe handig is dat?

Wat ik heel goed vind, is dat we van dit werkboek ook een versie voor mensen met dyslexie uit gaan brengen. Met inderdaad het lettertype dat is ontwikkeld voor mensen met dyslexie. De reactie van verschillende mensen hierop is erg positief.

Onze docenten hebben niet alleen een werkboek geschreven, ze hebben ook nog eens een training gemaakt, die zowel online als klassikaal kan worden gevolgd. Deze training wordt bij aankoop van het werkboek gratis aangeboden. Daarnaast bieden wij erkende certificaten na het voldoende afronden van dit werkboek. Dit afronden kan zelfs onder begeleiding of met behulp van een coach.

Als redacteur van het werkboek wil ik deze training graag volgen. Ik kan dan meteen mijn eigen functioneren tijdens het uitbrengen van dit werkboek evalueren. Handig, want er staan nog meer werkboeken op de planning. Het maken en uitgeven van dit werkboek heeft ons duidelijk op ideeën gebracht voor de uitbreiding van onze diensten. Dit was een goede eerste stap in de toekomst.

Mocht u meer informatie willen over dit werkboek, in welke versie dan ook, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Natuurlijk zijn wij via deze kanalen ook beschikbaar om u over onze andere boeken en diensten te informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spinam Whatsapp
Stuur ons uw bericht